levisez atelier productie sustenabila

Despre Levisez

Suntem Maria și Alexandru, creatorii și ambasadorii unei mărci românești de haine upcycled, etice și necompromise, din Iași. 

Am început în sufragerie cu o mașină de cusut și câteva idei, căutând soluții la problemele planetei. Industria modei are un impact dezastruos asupra mediului. De fapt, este al doilea cel mai mare poluator din lume, după industria petrolieră, iar daunele sunt în creștere pe măsură ce industria se dezvoltă. Ne-am întrebat cum putem influența benefic lumea în care trăim, cum putem aduce o schimbare în direcția potrivită, cum să consumăm mai puțin.

Am început cu o idee care s-a transformat într-un proiect de sufragerie. Acum avem o viziune și planuri pentru viitor: vrem să fim parte din schimbarea care contează. În atelierul nostru folosim doar materiale upcycled – role de metraje de diferite mărimi recuperate de la fabricile de textile, care ar ajunge la groapa de gunoi – pe care le transformăm în îmbrăcăminte. Nicio colecție nu seamănă cu cea de dinainte, fiecare lot pe care îl recuperăm este diferit. În această căutare se nasc idei hibrid, de unde planșe desenate devin croiuri îndrăznețe, care devin, mai apoi, haine noi.

Atelierul Levisez este un întreg, nu există birou la etaj sau camere separate. Totul este deschis: imaginația, creația și mâinile pricepute se întâlnesc în același loc.

Avem un program de lucru civilizat, zile libere atunci când avem nevoie, salarii cinstite, bonusuri pentru performanță, suntem amabili și respectuoși unii față de ceilalți.

Lucrătorii noștri cu experiență sunt aleși în funcție de pasiunea și atenția pe care o acordă detaliilor, dar și în funcție de afinitatea pentru valorile în care credem: respect pentru planetă, muncă corectă, recompensare corectă, calitate necompromisă și viitor sustenabil.

Înapoi la blog